Open atelier dag op Carré: Carré Binnenstebuiten

Op zondag 5 november 2017 is het open atelier dag op Carré. Vanaf 12.00 uur tot 17.00 uur is het publiek welkom.

Dit jaar zit er een speciaal tintje aan deze open dag. Stichting Carré gaat het pand officieel kopen van de gemeente. Daarmee is de reeds permanente bestemming van het pand voor de toekomst nog verder gewaarborgd. Reeds 35 jaar geleden trok het St Elisabethziekenhuis eruit. Met hulp van de omwonenden bleef een deel van het karakteristieke ziekenhuisgebouw gespaard.

In dat gebouw herrees  Carré, de permanente  atelier verhuur locatie in Tilburg.

Graag nodigen we iedereen uit  dit met ons mee  te vieren. Voor de eerste 200 gasten hebben we een mooie attentie klaar liggen, vorm gegeven door Susan van Mourik van Kaaimansontwerpers, gevestigd op Carré 46/47.

Er zijn dit jaar maar liefst 30 huurders die hun ateliers open zetten voor het publiek. In de entree hal H wordt u ontvangen en kunt u op een plattegrond kijken welke route u kunt lopen. Tevens kunt u zien waar de kunstenaars van uw voorkeur hun ateliers hebben.

Bekijken we de deelnemerslijst , dan zijn er twee ateliers van met beeldhouwwerk van de kunstenaars Ton Naron atelier 13 en Paul Ceulemans atelier 96a , die dit jaar voor het eerst opengaan voor het publiek. Met de reeds bekende beeldhouwer Wim Geers atelier 2 komt de liefhebber van de beeldhouwkunst ruimschoots aan zijn trekken.

Dit jaar is Marieke Plasier atelier 40, een getalenteerde fotografe, eveneens open voor het publiek.  Haar buurvrouw aan de andere kant van de poort op de begane grond in atelier 20 is Nel Donkers, graficus en schilder.

En andere huurders die  mooi fotografisch werk leveren zijn Norbert Elias, atelier 28 en Wout van de Wouw atelier 19.

Als u toch op de eerste verdieping van het poortgebouw bent, kunt u tevens een bezoek brengen aan Joep van Gassel atelier 17 ,die als urban artist groot werk op muren niet schuwt. Bezoek de schilder Caspar Westerburgen en de multimedia kunstenaar Robin Burger en bent u geïnteresseerd in niet aller daagse teksten ,dan mag u atelier 27 van Hetty Kuhne niet overslaan.

Nieuw op Carré is kostuumontwerper Veronica Vaes in haar atelier 94 waar ook cursus wordt gegeven.

Het atelier 44 van de viltster Carla van Iersel is meer dan een bezoek waard. Dit jaar doet ook mee Allaert Pesman met zijn blazersatelier in atelier 32a, reeds lang werkzaam op Carré.

Verder doen mee binnen de discipline muziek Reina Waagenaar atelier 97b, een zangpedagoge  en John Meulendijks in atelier 99e van pianoservices, die met zijn band Begane Grond wekelijks repeteert in het souterrain  en goede  muziek maakt.

Wilt u nog genieten van lekker ouderwets  olieverfwerk  en de geur van terpentine ruiken, loop dan binnen bij Bart Hoogveld atelier 6 en Frans Ellenbroek atelier 5 in het gebouw A. Spoed u daarna naar de eerste verdieping via hal H waar Lia Kuijpers mooi schilderwerk laat zien. Het atelier 81 op de tweede verdieping is een restauratie atelier. Diede zal u uitleg geven. De overbuurvrouwen Nienke Voetèl en Bianca in atelier 72 zijn voor de eerste keer open. De dames geven workshops. Zo ook Linda van Os in atelier 87 op de zolder.

Daar vindt u ook Nico van Steyn atelier 82, Ted Andriessen atelier 83 , Marleen Hertogs atelier 85 , Osip Schoenmakers en Monique van de Ven beid in atelier 86. Allemaal huurders die u beeldend materiaal kunnen laten zien.

Vanouds huren er architecten op Carré. Jan Couwenberg zit gemakkelijk vindbaar in atelier 55a grenzend aan de ontvangsthal H.

Robert van der VeerOpen atelier dag op Carré: Carré Binnenstebuiten