Open atelier dag op Carré: Carré Binnenstebuiten

Carré Binnenstebuiten.

Op zondag 4 november  van 12.00 tot 17.00 uur is het publiek welkom op onze open atelier dag.

Als we door ingang H binnenkomen , wordt u grandioos ontvangen. U krijgt een gratis exemplaar van de kleurendruk uitgave Carré binnenstebuiten  2018, waaraan alle deelnemende kunstenaars een bijdrage hebben geleverd.

Daarbij ontvangt u een gratis consumptie bon voor een consumptie in het Centrum van de Alevitische vereniging. Deze ruimte bevindt zich op de begane grond nabij hal H.

Fred van Esch heeft zijn atelier nabij het centrum en u kunt veel werk van hem reeds bekijken in de gangen nabij het Centrum van de Alevitische vereniging.

Op de eerste verdieping  zien we schilderwerk van Lia Kuijpers .Heldere frisse kleuren en  transparantie kenmerken haar schilderstijl .

Schuin tegenover haar atelier , in atelier 65 vinden we Niels Mud. Deze jonge ondernemer timmert hard aan de weg met zijn bedrijf mudmotion. Professionele  filmpjes maken is voor hem geen enkel  probleem.  Verder op in de gang is het atelier van  Robin Gerris. Robin heeft zich een stijl van schilderen eigen gemaakt, die zich moeilijk laat omschrijven.

Op de tweede verdieping kun je het atelier bewonderen van Nienke Voetél. Zij geeft graag les aan kinderen en volwassen op een zeer speelse manier.

Op de zolder wordt u ontvangen Ted Andriessen . Ted is de talentvolle leerling van Lucas Silawanebessy. Na vele jaren in Breda les te hebben gevolgd bij zijn bevriende kunstenaar Lucas, kunt u zelf beoordelen of de leerling de meester heeft ontstegen. De  kunstenaressen Steve Cromsigt en Carlien van Soelen huren sinds december 2017  atelier 84 op de zolder van  Carré. Steve  Cromsigt is een textielkunstenares, opgeleid in  Den Bosch en Maastricht.  Opdrachten in die sector zouden leuk zijn voor haar.  Carlien van Soelen is eveneens goed opgeleid in Boxtel en Den Bosch. Het grafische vak is voor haar niet onbekend. Wachtend op een drukpers voor haar atelier ,laat ze nu al handgedrukte linosneden zien.

Linda  van Os ontvangt u  in haar ruim en licht atelier. Mooi schilderwerk laat ze zien. Maar er is ook ruimte voor  cursisten in haar atelier waar veel materialen aanwezig zijn.

En elk atelier is weer anders. Er zijn ateliers waar veel geschilderd wordt zoals in de ateliers  van Bart Hoogveld , Frans Ellenbroek en Marianne van Hest.  Bart Hoogveld heeft een zeer herkenbare stijl ontwikkeld.  Frans Ellenbroek zorgt elke keer weer voor vernieuwing in zijn werk.

Marianne van Hest behandelt in haar schilderijen en foto’s het thema schoonheid en verval, waarbij de natuur haar grootste inspiratiebron is.

Lucas Silawanebessy  heeft veel divers werk in zijn atelier , grafiek, schilderkunst, tekeningen  en als docent ook een aardige prater. Deze ateliers bevinden zich dicht bij elkaar op de begane grond en zijn toegankelijk door ingang A

Het atelier van de beeldhouwer Wim Geers is eveneens bereikbaar door ingang A.  Wie kent hem niet van de chocolade buste van onze koning Willem Alexander, nu ook in brons gegoten.

De andere beeldhouwer, schilder en fotograaf  die voor het eerst meedoet is Paul Ceulemans. Zelfs onze koningin heeft zijn werk in haar collectie.  Mis hem niet . Zijn atelier nr 96B bevindt zich op de begane grond  nabij het klasse theater.

Bij ingang B, op de begane grond,  kunt u de ontwerpstudio bekijken van Roi de Bruijn. Met gebruikmaking van lasertechniek  weet hij een eigen “brand” te creëren.  Als u de trap opgaat, komt u op een gang waar meerdere ateliers open zijn. In de hoek  atelier 17 van Joep van Gassel, de man die als urban artist muren beschilderd en ons affiche dit jaar ontwierp.

Wout van de Wouw laat veel specifiek foto werk zien in zijn atelier  waar zijn grafisch bedrijf “De Sprong” is gevestigd.

Caspar Westerburgen ontvangt u in zijn ruim atelier waar hij veel meer doet dan alleen schilderen.

Norbert Alias laat als beeldend kunstenaar vele mogelijkheden zien met fotografie. Robin Burger , zijn buurman, maakt popart achtige kunst. Bij deze ateliers in de buurt , heeft  Hans Innemee  zijn atelier. Deze graficus timmert al geruime tijd niet onsuccesvol aan de weg. Een unieke kans hem te bezoeken.

Op de eerste verdieping in de oostelijke punt van het gebouw, vindt u de viltster Carla van Iersel. Het is echt een viltSTER. Een ster in het vilten. Veel technieken heeft ze zich eigengemaakt of heeft ze geleerd in Europese centra. Demonsteren gaat haar heel goed af. Ervaar de geur van de wol en de zeep. Naast haar Cor van Dixhoorn. Een kunstenaar die weinig nodig heeft om zijn eigen wereld en gedachte tot uiting te brengen op het doek. Een geoefend oog ziet er veel in het weinige.

 

Als u terug  bent op de begane grond kunt u via ingang C atelier 20 nog bezoeken van de graficus en schilder Nel Donkers.

In haar  stampvol atelier  komt het tegenwoordig meer tot het maken van monumentale kunst.

Robert van der VeerOpen atelier dag op Carré: Carré Binnenstebuiten